• Fatbiking in Edmonton

    Over de bestemming

    Edmonton en Jasper in Canada

Over Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en staat bekend als dé festivalstad van Canada. Zo heb je er jaarlijks het Ice Castles festival, een winterwonderland waarbij een enorm handgemaakt ijskasteel van alleen water en ijspegels, centraal staat. En wat dacht je van het interactieve Flying Canoë Volant festival die de lokale cultuur en geschiedenis viert?

Ook kun je in Edmonton leuke food- en biertours doen, die je de gezellige stad laten zien. Maar ook als je op zoek bent naar avontuur kun je hier terecht. Bijvoorbeeld in de River Valley, een vallei die 22 keer groter is dan Central Park en langs de bevroren rivier die dwars door Edmonton snijdt, loopt. Hier kun je een Segway tour doen of sneeuwschoen wandelen. Edmonton is de perfecte stad voor ieder gezelligheidsdier en avontuurliefhebber!

Over Jasper

Jasper is een gemoedelijk bergdorpje midden in het hart van Jasper National Park dat slechts zo’n 4.500 inwoners huist. Het dorp ligt op ongeveer 20 minuten rijden van het skigebied Marmot Basin en is daarmee de ideale uitvalsbasis voor een ultieme wintervakantie.

In en rondom Jasper National Park zijn tal van winterse activiteiten te beleven die het wintersporten in Canada zo bijzonder maken. Zo kun je bijvoorbeeld een ijswandeling maken door de bevroren Maligne Canyon, wildlife spotten, het Noorderlicht zien, een hondensledetocht maken en een helikoptervlucht maken naar het magische Abraham ‘bubble’ Lake. 

Over Marmot Basin

De Canadese Rocky Mountains staan bekend om de droge poedersneeuw die er ieder jaar weer met meters uit de lucht neerdwarrelt. Dit geldt ook zeker voor Marmot Basin, hét sneeuwzekere skiresort van Jasper National Park. Door het subarctische klimaat dat grenst aan een droog landklimaat zijn de condities voor sneeuw hier super: tussen oktober en mei valt er veel sneeuw dat door het droge klimaat uitermate lang blijft liggen en van sublieme kwaliteit is en blijft!

Marmot Basin staat in de omgeving bekend als een skigebied waar je altijd kunt genieten van de rust, de ruimte en de overweldigende natuur van Jasper National Park. Doordat Ski Marmot Basin over het algemeen niet druk is, ontdek je hier bij iedere off-piste-afdaling – waar volop mogelijkheden voor zijn – weer nieuwe stukken waar nog niemand sporen heeft getrokken. Een heerlijke ervaring die je vrijwel alleen hier kunt beleven! Ook staan er (bijna) nooit rijen voor de liften. Zodra je beneden bent, kun je dus meteen weer de berg op zonder dat je maar een minuut hoeft te wachten.

Fatbiking in Edmonton

Doe mee en win

Wanneer je tussen 6 en 19 februari 2023 een aankoop doet bij Relay, ontvang je een kassabon met een actiecode. Vul deze code in wanneer je op ‘Doe mee’ klikt om je te registreren, volg Relay op social media en maak kans!

De winnaar wordt uiterlijk half maart 2023 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht van ons. De andere kanshebbers worden per e-mail geïnformeerd over de winnaar. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Ik doe mee

Wat kun je winnen

Ben jij de gelukkige winnaar? Dan ga jij met één vriend of vriendin voor een lang weekend naar Nice. Deze reis is inclusief:

  • Directe KLM-vlucht van Amsterdam naar Aeroport Nice Côte d’Azur
  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • De French Riviera Pass waarmee je gratis of met korting vele musea in kan en activiteiten kan boeken