• Over de bestemming

    Ottawa en Outaouais

Over Ottawa

Als hoofdstad van Canada, valt er in Ottawa een hoop te beleven! De tweetaligheid van het land vind je hier ook terug. Dit en het feit dat hier veel immigranten zijn komen wonen in de loop van de tijd, heeft gezorgd voor een levendige culinaire scene. Voor lekker eten en drinken zit je hier dan ook zeker goed. Verder huist de stad verschillende musea die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk hierbij aan het Ottawa Art Gallery en het Canadian Museum of History. Tijdens een wandeling door de stad slenter je lang het Rideau Canal, een van de oudste nog in gebruik zijnde kanalen ter wereld. Wist je dat je hier ook boot- en kajaktochten overheen kan maken?

©Ottawa Tourism

Combineer de stad met natuur

Een bezoek aan Ottawa is niet compleet als je niet ook iets van het natuurschoon van de directe omgeving meepakt. In de Franstalige regio Outaouais komt elke outdoor liefhebber aan zijn of haar trekken. Duik de natuur in en geniet. In de zomer kan je hier heerlijk vissen, fietsen, SUP-pen, klimmen, kajakken en wandelen. ’s Winters tovert de sneeuw de regio om in een winterwonderland waarin je kan sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en langlaufen.

©Five2Nine

Praktische informatie

De snelste manier om in Ottawa te komen is om te vliegen met een tussenstop op Parijs. Je boekt dan je ticket bij Air France en geniet dan van een comfortabele vlucht en goed aansluitende vliegtijden.

Verblijf wanneer je in Ottawa bent bij het Metcalfe Hotel. Een luxe boutique-hotel in het centrum van Ottawa waar je geniet van de warme sfeer en ruime kamers.

Doe mee en win

Doe tussen 17 mei en 13 juni 2024 een aankoop bij een van de Relay winkels en maak kans op een reis voor twee naar Ottawa in Canada. De actiecode om mee te doen vind je op jouw bon!

De winnaar wordt uiterlijk eind juni 2024 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht van ons. De andere deelnemers worden per e-mail geïnformeerd over de winnaar. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Ik doe mee

Wat kun je winnen?

Je ontdekt samen met een reisgenoot naar keuze alles wat Ottawa in Canada te bieden heeft. Je hebt een week om deze bijzondere stad en de omliggende regio Outaouais te ontdekken! Deze prijs is inclusief:

    • 2 tickets van Air France naar Ottawa
    • 3 nachten in Metcalfe Hotel
    • Een verrassingsactiviteit