• Over de bestemmingen

    Baden-Württemberg en het Zwarte Woud

Baden-Württemberg, het zonnige zuiden

Baden-Württemberg, gelegen in het zonnige zuidwesten van Duitsland, combineert rijke cultuur met prachtige natuur en zet sterk in op duurzaam toerisme. De deelstaat biedt talrijke fiets- en wandelroutes, wat bezoekers de kans geeft om milieuvriendelijk van de natuur te genieten. Lokale initiatieven promoten het gebruik van regionale producten en versterken de lokale economie. Door bewuste keuzes te maken, kunnen reizigers bijdragen aan het behoud van dit unieke gebied terwijl ze genieten van alles wat Baden-Württemberg te bieden heeft.

De winnaar van deze reis ontdekt Freiburg en verblijft daarbij in Hotel Victoria. Dit hotel biedt ontspanning voor lichaam en ziel, en volgt dit concept al drie generaties lang. Ze geloven in milieubescherming en duurzame energie, zonder concessies te doen aan het comfort van hun gasten. Het hotel is EMAS-gecertificeerd en heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn milieuvriendelijke aanpak. Gasten kunnen genieten van een verblijf in het centrum van Freiburg, in een sfeer die traditie en moderniteit combineert. Het Best Western Premier Hotel Victoria biedt een ontspannen en gastvrije ervaring.

©FWTM/BaschiBender

Het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud, bekend om zijn majestueuze landschappen en buitenactiviteiten, is een paradijs voor duurzame reizigers. Met een uitgebreid netwerk van wandel- en fietspaden kunnen bezoekers de ongerepte natuur verkennen zonder het milieu te belasten. De regio ondersteunt lokale initiatieven die zich richten op ecologisch verantwoorde toeristische praktijken, waaronder biologische wijnmakerijen en duurzame accommodaties. Door gebruik te maken van de KONUS-kaart reizen bezoekers gratis met het openbaar vervoer, wat bijdraagt aan een vermindering van de ecologische voetafdruk.

De winnaar van deze reis verblijft in Hotel Schwarzwald Freudenstadt. Hier voelen gasten zich thuis, met sport, wellness, ontspanning, rust, kinderen en familie. Ook voor vergaderingen en evenementen is dit de ideale plek. De kamers zijn comfortabel en bieden een prachtig uitzicht op het park of het Zwarte Woud, vaak met balkon of terras. Alle kamers hebben een badkamer, föhn, flatscreen-tv en gratis WiFi. Honden zijn welkom voor €15 per nacht. Het hotel heeft een restaurant, bar en wellnessruimte.

©Schwarzwald Tourismus

Mis niks met de Schwarzwald Card

De Schwarzwald Card biedt toegang tot meer dan 200 attracties in het Zwarte Woud, zoals thermen, musea, en avonturenparken, inclusief een dag in Europa-Park in Rust. Er zijn twee versies van de kaart: de standaard SchwarzwaldCard, geldig voor drie dagen, en de SchwarzwaldCard 365, geldig voor een jaar. Beide kaarten bieden diverse kortingen en zijn ideaal voor zowel toeristen als locals om de regio op een voordelige en uitgebreide manier te verkennen.

Buiten Baden-Württemberg barst het ook in de rest van het land van de initiatieven om te genieten van het pure Duitsland. Wil jij meer leren over duurzaam reizen in Duitsland. Check dan de gratis bestemmingsgids op CityZapper.nl.

Doe mee en win

Doe tussen 28 juni en 26 juli 2024 een aankoop bij een van de Relay winkels en maak kans op deze volledig verzorgde reis naar Baden-Württemberg in Duitsland. De actiecode om mee te doen vind je op jouw bon!

De winnaar wordt uiterlijk halverwege augustus 2024 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht van ons. De andere deelnemers worden per e-mail geïnformeerd over de winnaar. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Ik doe mee

Wat kun je winnen?

Ontdek samen met jouw reisgenoot naar keuze het mooiste dat Duitsland te bieden heeft. Je ervaart hoe reizen in en naar Duitsland duurzamer kan en beleeft de gastvrijheid, gezellige steden en prachtige natuur. Wist je dat er vanuit Amsterdam een directe trein naar Freiburg rijdt? Deze prijs is inclusief:

  • Treintickets naar Freiburg
  • 2 overnachtingen in Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud
  • 2 overnachtingen in Freudenstadt
  • 2 Schwarzwald kortingskaarten